کتاب نظریه و کاربرد آزمونهای هوش و شخصیت نوشته حسن پاشاشریفی، توسط انتشارات سخن به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: روانشناسی، روانشناسی شخصیت, آزمون های روانشناسی, آزمون های روانی و آموزشی هوش و شخصیت
بی تردید همه کسانی که در مدارس ابتدایی، متوسطه و یا دانشگاه ها به تحصیل اشتغال داشته اند و یا در امتحانات استخدامی شرکت کرده اند، تا اندازه ای با آزمون های روانی و آموزشی آشنایی دارند. دانش آموزان در نخستین ماههای ورود به دبستان با امتحان و آزمون روبرو می شوند. نگرش دانش آموز نسبت به امتحان و آزمون و عملکرد وی در آزمونها، زندگی تحصیلی و شغلی او را تحت تأثیر قرار می دهد. آزمونها در تصمیم گیری فرد برای انتخاب رشته تحصیلی و شغلی و یا در تصمیم گیری کسانی که در تعیین امکانات تحصیلی و شغلی وی مؤثرند، مانند معلمان و کارفرمایان، نقش اساسی دارند. امروزه آزمونها در زندگی مردم کشورهای مختلف نقش عمده ای را ایفا می کنند. هرگاه برای تصمیم گیری درباره آینده شغلی یا تحصیلی افراد یا کمک به آنان برای اتخاذ تصمیم درباره رشته های تحصیلی و یا شغلی اطلاعاتی لازم باشد، آزمونها مورد استفاده قرار می گیرند.
آزمونها به گونه گسترده ای در مدارس، مراکز روان درمانی، صنعت، ارتش و سازمانهای دولتی به منظور مشاوره، شناخت مسائل روانی، انتخاب، راهنمایی و تعیین شغل به کار بسته می شوند.
آزمونهای روانی و تربیتی عمدتا برای ارزشیابی تفاوتهای فردی در فرایند تصمیم گیری به کار می روند. آزمونها، تفاوتهای فردی افراد را از نظر استعدادها و خصایص شخصیتی اندازه گیری می کنند. در کاربرد آزمونها این فرضیه پذیرفته شده است که تفاوت عملکرد افراد در آزمونها را می توان به تفاوتهای واقعی آنان در استعدادها و خصایص شخصیتیشان نسبت داد.
معرفی مباحث کتاب نظریه و کاربرد آزمونهای هوش
- سوابق تاریخی
- مفهوم هوش، تفاوتهای فردی و گروهی و عوامل موثر بر آنها
- نظریه های هوش و تواناییهای ذهنی
- روش کلی اجرای آزمونهای استاندارد
- آزمونهای انفرادی هوش
- آزمونهای گروهی هوش
- آزمونهای تشخیصی
- آزمونهای شخصیت
- آزمونهای فرافکنی شخصیت
- سنجش رفتاری سنجش اضطراب و فشار روانی
- سنجش رغبتها نگرشها و ارزشها