آشنایی با رشته‌های پایه دهم متوسطه

در پایه دهم دانش آموز باید در یکی از رشته هایی که در سال نهم انتخاب کرده است ادامه تحصیل دهد.(ریاضی، تجربی، انسانی، فنی و حرفه ای، کاردانش) . رشته‌های علوم انسانی که در دانشگاه مورد تحصیل قرار می‌گیرند، پس از فارغ‌التحصیلی به شغل‌های گوناگون در زمینه‌های مرتبط با این رشته‌ها مشغول به کار می‌شوند. تعدادی از این رشته‌ها شامل علوم قضایی، حقوق، فلسفه، آموزش علوم اجتماعی، امنیت اطلاعات، اقتصاد، حسابداری و ... هستند. برای مطالعه کامل لیست رشته‌های دانشگاهی علوم انسانی، می‌توانید به پست معرفی کنکور انسانی مراجعه نمایید.

معرفی دروس رشته انسانی

دروس عمومی رشته انسانی که در کنکور سراسری مورد سوال قرار می‌گیرد، شامل فارسی و نگارش، زبان انگلیسی، عربی و دین و زندگی می‌شوند. دروس اختصاصی رشته انسانی که در کنکور سراسری در بخش سوالات تخصصی قرار می‌گیرند، شامل ریاضی و آمار، اقتصاد، علوم و فنون ادبی، عربی، تاریخ، جغرافیا، جامعه‌شناسی، منطق، روانشناسی و فلسفه می‌شوند. منبع اصلی برای طراحی سوالات کنکور سراسری منابع کتاب درسی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم می‌باشد.

رشته تجربی

رشته تجربی، یکی از رشته‌های بسیار محبوب و پرطرفدار است که در سالهای اخیر با توجه بسیار به مباحث علمی، به ویژه در زمینه‌های پزشکی، زیست‌شناسی، دندانپزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، اتاق عمل، تغذیه و بهداشت، کشاورزی، داروسازی، شیمی و سایر حوزه‌های مرتبط، توجه فراوانی به خود جلب کرده است.

رشته تجربی به تدریس و مطالعه مباحث متنوع در علوم طبیعی، فیزیولوژی انسان، علوم زیستی، علوم پزشکی، گیاه‌شناسی و جانورشناسی می‌پردازد. این رشته تحصیلی می‌تواند پایه و زمینه‌ای برای ورود به رشته‌های دانشگاهی مختلفی نظیر پزشکی، زیست‌شناسی، دندانپزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، کشاورزی، داروسازی، شیمی و سایر رشته‌های مرتبط باشد.

اگر به علوم طبیعی، فیزیولوژی انسان، علوم زیستی، علوم پزشکی، گیاه‌شناسی و جانورشناسی علاقه‌مندید، رشته تجربی می‌تواند انتخابی مناسب و جذاب برای شما باشد. اما به یاد داشته باشید که این رشته نیازمند قدرت درک مفاهیم و حفظیات بالا است. دروسی چون شیمی و ریاضیات نیازمند مهارت یادگیری بالا و حافظه قوی هستند. بنابراین، توانایی در تصویرسازی ذهنی و ادراک مفاهیم به‌خوبی از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای ورود به رشته تجربی، باید به شرایط زیر توجه کنید:

  1. مجموع نمرات درس‌های ریاضی و علوم تجربی:
    • مجموع نمرات درس‌های ریاضی و علوم تجربی در دوره متوسطه اول بدون ضریب نباید از ۴۲ کمتر باشد.
    • درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می‌شوند.
  2. مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته:
    • مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول نیز با در نظر گرفتن ضریب هر درس حداقل باید ۲۵۲ باشد.
    • معدل دروس مرتبط با رشته تجربی در سه سال دوره متوسطه اول باید حداقل ۱۴ باشد.

با توجه به این شرایط، برای ورود به رشته علوم تجربی، علاوه بر افزایش دقت در درس‌های ریاضی و علوم تجربی، حضور فعال در دروس مرتبط با رشته و داشتن معدل قابل قبول امری ضروری است.

رشته ریاضی

رشته ریاضی در پایه دهم متوسطه دوم شامل مباحث گسترده‌ای است که به توسعه مهارت‌های ریاضی و فهم عمیق از این حوزه می‌پردازد. در این پایه، دانش‌آموزان با مفاهیم پیشرفته‌تری در زمینه ریاضیات آشنا می‌شوند که آماده‌سازی برای مراحل بالاتر تحصیلی و تخصصی می‌باشد. در ادامه، به برخی از موضوعاتی که در رشته ریاضی پایه دهم ممکن است مورد آموزش قرار گیرد، اشاره می‌کنم:

  1. هندسه:
    • مفاهیم هندسه مانند اشکال هندسی، قوانین و خصوصیات آنها.
  2. جبر:
    • معادلات و نابرابری‌ها، اعداد حقیقی و مجموعه‌ها، توابع و نمودارها.
  3. آمار و احتمال:
    • مفاهیم آماری از جمله میانگین و واریانس، احتمالات و توزیع‌های احتمال.
  4. ریاضیات diskrete:
    • مطالب مربوط به ریاضیات گسسته و الگوریتم‌ها.
  5. معرفی به تحلیل:
    • مفاهیم ابتدایی تحلیل مانند مشتق و انتگرال.

درس‌های ریاضی در این پایه با هدف توسعه تفکر تحلیلی، مسئله‌حل‌کردن و استدلال منطقی طراحی شده‌اند. استفاده از نرم‌افزارهای مرتبط با ریاضی نیز ممکن است جزء مهارت‌های آموزشی باشد. توصیه می‌شود که دانش‌آموزان با تمرین‌های عملی و حل مسائل متنوع، مهارت‌های ریاضی خود را تقویت کنند.

برگشت به بالا
0216640800© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به فروشگاه آژانس کتاب است.02166408000