سبدخرید
0

سبد خرید شما

0 محصول
منوی دسترسی
دسته‌بندی کتاب‌ها

کتاب محاکمه سقراط

اوتیفرون، دفاعیه ی سقراط، کریتون

✓ موجود در انبار آژانس کتاب
قیمت با تخفیف 5%
495,000 تومان
470,250 تومان
کمپین از مهر تا مهر

با هر خرید مهر، یک هدیه آغاز کنید

5% 495,000 تومان
470,250 تومان
معرفی

محاکمه سقراط؛ سه گفت‌وگو درباره‌ی حقیقت، اخلاق و قانون

آیا انسان باید برای نجات جان خود از اصولش دست بکشد؟ آیا اطاعت از قانون همیشه درست است؟ و چگونه می‌توان فهمید که یک عمل واقعاً عادلانه یا مقدس است؟ کتاب محاکمه سقراط نوشته‌ی افلاطون، خواننده را با پرسش‌هایی روبه‌رو می‌کند که از آتن باستان تا امروز همچنان اهمیت دارند. این مجموعه با ترجمه‌ی لیلی گلستان و انتشار نشر مرکز، سه گفت‌وگوی مهم افلاطون درباره‌ی استادش، سقراط، را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد و تصویری از اندیشه و منش فیلسوفی ارائه می‌کند که حتی در آستانه‌ی مرگ نیز از پرسیدن و به چالش کشیدن باورهای رایج دست نمی‌کشد.

سه گفت‌وگو در مسیر محاکمه و مرگ سقراط

ماجرای کتاب در فضای آتن قرن پنجم پیش از میلاد شکل می‌گیرد؛ جایی که سقراط با اتهام‌هایی از جمله بی‌اعتقادی به خدایان شهر و فاسدکردن جوانان روبه‌رو شد. افلاطون، یکی از شاگردان او، در این سه اثر از مواجهه‌ی سقراط با اتهام‌ها، باورهای دینی و مسئله‌ی قانون سخن می‌گوید. هر گفت‌وگو وجه متفاوتی از شخصیت و شیوه‌ی تفکر او را آشکار می‌کند.

در اوتیفرون، مسئله‌ی اصلی معنای تقوا و پرهیزگاری است. سقراط با پرسش‌های پی‌درپی می‌کوشد روشن کند که عمل مقدس چیست و آیا می‌توان تعریفی دقیق و قابل دفاع از آن ارائه داد. در دفاعیه‌ی سقراط، او در برابر دادگاه از شیوه‌ی زندگی فلسفی خود دفاع می‌کند و نشان می‌دهد که پرسشگری و جست‌وجوی حقیقت را بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی می‌داند. سرانجام، در کریتون، هنگامی که امکان فرار از زندان مطرح می‌شود، مسئله‌ی عدالت، تعهد شهروندی و نسبت فرد با قوانین جامعه به مرکز گفت‌وگو می‌آید.

فلسفه در قالب پرسش و گفت‌وگو

اهمیت این کتاب تنها در آشنایی با محاکمه‌ی یکی از مشهورترین فیلسوفان تاریخ نیست. شیوه‌ی استدلال سقراط، خواننده را به بررسی دوباره‌ی باورهایی دعوت می‌کند که ممکن است بدون تأمل پذیرفته باشد. او به‌جای تکیه بر پاسخ‌های قطعی، با پرسیدن سؤال‌های دقیق، تناقض‌های استدلال‌ها را آشکار می‌کند و نشان می‌دهد که رسیدن به شناخت، از پذیرفتن محدودیت‌های دانسته‌های خود آغاز می‌شود.

این سه گفت‌وگو همچنین فرصتی برای اندیشیدن به تعارض میان وجدان فردی و انتظارات جامعه، مسئولیت اخلاقی و معنای زندگی شایسته فراهم می‌کنند. متن‌ها در عین ارتباط تاریخی با سرنوشت سقراط، پرسش‌هایی مطرح می‌کنند که محدود به یک دوره یا فرهنگ نیستند.

چرا محاکمه سقراط را بخوانیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفه‌ی یونان باستان، تاریخ اندیشه و اخلاق، و نیز کسانی که می‌خواهند آشنایی خود را با آثار افلاطون آغاز کنند، انتخابی مناسب است. ترجمه‌ی لیلی گلستان امکان مطالعه‌ی فارسی سه متن بنیادین فلسفه‌ی غرب را فراهم می‌کند؛ آثاری که هم تصویری از شخصیت سقراط به دست می‌دهند و هم خواننده را به سنجیدن باورها و تصمیم‌های خودش فرامی‌خوانند.

در آژانس کتاب، باور داریم انتخاب درست یک کتاب، می‌تواند آغاز مسیری ماندگار در یادگیری باشد. به همین دلیل، آثاری را معرفی می‌کنیم که شایستگی ماندن در کتابخانه و ذهن مخاطب را داشته باشند؛ کتاب‌هایی که ماندگار می‌شوند.

مشخصات
  • ناشر
    مرکز
  • نویسنده
    افلاطون
  • مترجم
    لیلی گلستان
  • قطع کتاب
    رقعی
  • نوع جلد
    شومیز
  • سال چاپ
    1405
  • نوبت چاپ
    دوم
  • تعداد صفحات
    128
ثبت نظر
هیچ دیدگاهی برای این محصول ثبت نشده است!