کتاب هنر درمان نوشته اروین د.یالوم با ترجمه سپیده حبیب، توسط انتشارات قطره به چاپ رسیده است
موضوع کتاب شامل روانشناسی، روانشناسی بالینی می باشد.
مخاطبان هنر درمان، که از تازهترین نوشتههای یالوم و چکیده تجربه بالینی منحصر به فردش در زمینه رواندرمانی اگزیستانسیال و گروه درمانی است، رواندرمانگران نسل جدید و نیز بیمارانشان هستند. پس مخاطبان عادی و متخصص را با هم فرا می خواند؛ قصه نمی گوید که سرگرمتان کند؛ درس زندگی، درمانگری و ارتباط می دهد، ولی با کلامی چنان جذاب که در غیر رواندرمانگران و غیربیماران هم وسوسهی قدم نهادن به دنیای بیمار ـ درمانگر را پدید می آورد.
کتاب، حاصل دانش عمیق، سالها کار بالینی، استعداد، ذکاوت نویسنده آن است. در کتابمی خوانید، عشق وسواسگونه یالوم به روان درمانی موجب شده رویکردهای درمانی متنوعی را تجربه کند؛ از مکاتب مختلف روانشناسی خوشه بچیند؛ با صراحت تمام خود و دیگران را نقد می کند؛ همه تنها به این دلیل که به بصیرتی هیجانی در درک انسان نایل آید و برای هر بیمار درمان خاص او را ابداع کند.
دانش بشری تاکنون با پدیدهای پیچیدهتر از هزار توی مغز و ذهن و روان آدمی روبهرو نشده است. برقراری ارتباط با این دستگاه پیچیده و درک آن، کاری سترگ است و مهارتهای خود را می طلبد. همه ما نیازمند برقراری ارتباط انسانی درست با همنوع مان هستیم و هریک در این کتاب، نکته یا سرنخی خواهیم یافت که جایی و در ارتباط با یک انسان (موجودی منحصربهفرد که می تواند درمانگر یا بیمار خوانده شود) به کارمان بیاید.
معرفی مباحث کتاب هنر درمان
- موانع را از سر راه رشد بردارید
- از تشخیص بپرهیزید
- درمانگر و بیمار دو همسفرند
- بیمار را درگیر درمان کنید
- حمایت کننده باشید
- همدلی: از پنجره ی بیمار به بیرون نگاه کنید
- همدلی را آموزش دهید
- بگذارید بیمار برایتان اهمیت پیدا کنم
- به اشتباهات خود اعتراف کنید
- برای هر بیمار درمانی جدید ابداع کنید
- کردار درمان کننده است نه گفتار
- درمان را از خود آغاز کنی