کتاب نظریه های جرم شناسی و بزهکاری با تاکید بر شناخت اجتماعی نوشته دكتر خديجه ابوالمعالی, توسط انتشارات ارجمند به چاپ رسیده است
موضوع کتاب شامل روانشناسی، جرمشناسی، روانشناسی اجتماعی، بزهکاری، نظریه های جرم شناسی میباشد.
جرمشناسی با سببشناسی، پیشگیری و درمان انحرافات اجتماعی سروکار دارد و ماهیت بینرشتهای دارد. مطالعه دقیق انحرافات اجتماعی بستگی به شناخت دقیق آن در ابعاد فردی و اجتماعی دارد.
این که چه اعمالی به عنوان اعمال ضداجتماعی تلقی میشوند؟
چرا برخی از افراد برای حل مسائل مختلف خود مرتکب اعمال ضداجتماعی و بزه میشوند، در حالی که دیگران این گونه نسیتند؟
عوامل و زمینههای اجتماعی چه تأثیری بر وقوع جرم دارند؟
رویکردهای مختلف جرمشناسی چگونه جرم را با توجه به عوامل فردی و اجتماعی تبیین میکنند؟
و چگونه میتوان از بروز جرم پیشگیری کرد؟
این سوالات غالباَ توسط دانشجویان و پژوهشگران در حوزهها و رشتههای مختلف، مانند جامعهشناسی، جرمشناسی، روانشناسی اصلاح و تربیت، روانشناسی بالینی، روانشناسی تربیتی و حقوق مطرح میگردد. در این کتاب خواننده میتواند ضمن فراگیری نظریههای مختلفی که جرم و انحرافات اجتماعی را تبیین میکنند، با راهکارهای پیشگیری، درمان و بازپروری از جرم و انحرافات اجتماعی آشنا شود و همچنین با بکارگیری راهکارهایی که در این کتاب ارائه شده است، گامهای مهمی در جهت پیشگیری از جرم و بزهکاری و بازپروری مجرمین بردارد.
جرمشناسی چیست
جرمشناسی شاخهای از علوم اجتماعی است که در آن، طبیعت، وسعت، علت و کنترل رفتار مجرمانه در فرد و جامعه، نهادهای کنترلکننده و سازمانهای اصلاحکننده مورد بحث قرار میگیرد. جرمشناسی یک علم میانرشتهای در علوم رفتاری به شمار میرود و به خصوص توسط مطالعات جامعهشناسی (به خصوص جامعهشناسی انحراف)، مردمشناسی اجتماعی و روانشناسی و همچنین نوشتارهایی در حقوق تامین میشود.
جرمشناسی در روانشناسی جنایی مورد بررسی قرار می گیرد.
معرفی مباحث کتاب نظریه های جرمشناسی و بزهکاری
- نظریه های جرم شناسی و بزهکاری
- نظریه های تلفیقی در جرم شناسی
- شناخت اجتماعی و جرم
- نقش طرحواره های ذهنی در سطوح مختلف شناخت اجتماعی
- برناهه آموزشی به منظور ارتقاء شناخت اجتماعی بزهکاران