نقد و بررسی کتاب
کتاب حاکمیت فضای سایبری اندیشه هایی پیرامون ایجاد جامعه ای با آینده مشترک در فضای سایبری جلد اول نوشته بین شینگ فانگ با ترجمه محمدرضا کریمی قهرودی، وحید زارعی, توسط انتشارات موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: علوم سیاسی, سیاست مخابراتی, فضای مجازی, سیاست دولت
گسترش روزافزون فضای سایبری موجب شده حاکمیت ملی به فضای سایبری تسری یافته و حاکمیت در فضای سایبری به یکی از ابعاد جدید حاکمیت ملی تبدیل شود. از این رو، لازم است در این فضا عناصر کلیدی حاکمیت شامل مردم، قلمرو و مرز، منابع ملی و نظام حکومتی حفاظت و حراست شوند و حق «استقلال، تأمین منافع ملی و برابری، دفاع از خود و اختیار مدیریت داخلی کشور و حکمرانی بر آن» به رسمیت شناخته شود.
کتاب حاضر نخستین کتابی است که مفهوم حاکمیت فضای سایبری را به طور مفصل مورد بررسی قرار میدهد. این کتاب در ابتدا به تبیین مفهوم و منظور حاکمیت سایبری و تشریح الزامات، حقوق و عناصر اصلی آن میپردازد؛ سپس اشکال مختلف حاکمیت فضای سایبری از جمله حاکمیت داده، حاکمیت اطلاعات، حاکمیت فناوری و حاکمیت فضای الکترومغناطیسی را معرفی و موضع و دیدگاههای کشورهای مختلف نسبت به آن را تشریح میکند. در پایان به تفصیل موضع کشور چین در خصوص حکمرانی بر اینترنت جهانی را شرح و مجموعهای از اقدامات اساسی را جهت حفاظت از حاکمیت فضای سایبری پیشنهاد میدهد.