کتاب بازاریابی اجتماعی نوشته پروفسور فیلیپ کاتلر، نانسی آر. لی، مکنزی مور، شولتز و ترجمه دکتر کامبیز حیدرزاده و حسینعلی سلطانی، توسط انتشارات سیته به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب شامل بازاریابی، بازاریابی و فروش میباشد.
«هدف دربازاریابی این است که چیزی غیرضروری را بفروشد»، «هدف شرکت، ایجاد مشتری است» و «تنها کانون سودده، مشتری است»، بنا بر این «هر کسبوکاری فقط دو وظیفهی اصلی دارد؛ بازاریابی و نوآوری، چون بازارایابی و نوآوری نتایجی را به همراه دارد و باقی آنها هزینه است.
حال پروفسور فیلیپ کاتلر، پدر بازاریابی نوین، این تئوری را به بهترین شکل اصلاح میکند: در ۳۰ سال گذشته تعداد زیادی از شرکتها نشان دادهاند که میتوانند همزمان هم سودآوری داشته باشند و هم در ساخت دنیایی بهتر و با کیفیت زندگی بهتر برای همهی افراد بشر سهیم باشند. برای این کار به دنبال آرمانهای اجتماعی مفید برای بازار خود هستند و از طریق بازاریابی اجتماعی، هم مفید هستند و هم سودآور.
کتاب بازاریابی اجتماعی برای حفاظت از محیط زیست، نمایانگر بهترین تفکر موجودِ ۴ تن از برجستهترین صاحبنظران جهان در حوزهی بازاریابی اجتماعی ـ فیلیپ کاتلر، نانسی لی، مکنزی مور و شولتز ـ پیرامون چگونگی استفادهی زیرکانه از فناوریهای موجود به منظور داشتن شیوهی زندگی پایدار میباشد.
این کتاب به دو بخش اصلی تفکیک شده است: بخش مسکونی و بخش تجاری، و راهحلهایی را برای تأثیرگذاری تغییر در هر دو مورد فراهم میکند. همچنین با ۲۴ مطالعهی موردی از سرتاسر جهان به شرح استفادهی موفقیتآمیز از اصول بازاریابی اجتماعی میپردازد.
کتاب با توصیههایی دربارهی بهترین اقدامات اجتماعی مبتنی بر جامعه، برای افراد شاغل در این بخش به پایان میرسد.
مباحث این کتاب به همان میزان که میتواند در تصمیمگیریهای کلان مدیران ارشد دولتی، استانی و یا مدیریت شهری تأثیرگذار باشد، راهحلهایی را نیز برای مشارکت عمومی و آگاهی عامهی مردم ارائه میکند تا فرهنگ استفادهی صحیح را بتوان در کل جامعه توسعه بخشید. شاید بتوان گفت بازاریابی اجتماعی میتواند یکی از ارکان انکارناپذیر این قرن برای ساخت جهانی بهتر باشد.با توجه به این رویکرد و به منظور داشتن شیوهی زندگی پایدار در جامعهی جهانی که به سمت جمعیت ۷ میلیارد نفری پیش میرود، مطالعهی این کتاب یک ضرورت به نظر میرسد.
معرفی مباحث کتاب بازاریابی اجتماعی
- ترویج رفتار پایدار
- کاهش ضایعات (زباله)
- حفظ کیفیت آب
- کاهش انتشار گازهای گلخانه ای
- کاهش مصرف آب
- کاهش مصرف انرژی
- حفاظت از زیستگاه های حیات وحش و ماهی ها